MENU
 

Terug naar Nieuws


Samen optrekken bij Familiemiddag, Spaarkring en Lift je leven

Vanuit het Wijkondersteuningsteam in Schiedam Oost worden in samenwerkwerking met DOCK-Wijkhuis Oost al enige tijd naast individuele ondersteuning, verbindende activiteiten aangeboden voor Schiedammers die elkaar in groepsverband willen ondersteunen. Het heeft allemaal even op zich laten wachten, maar nu gaan we toch echt weer opstarten met het Liftjeleven-programma, Spaarkring Oost en de familiemiddagen.

Familiemiddag
Vanaf 10 november zijn gezinnen of grootouders en kleinkinderen weer welkom bij de familiemiddagen. Elke 2e woensdag van de maand is er in wijkhuis Oost een gezellige familiemiddag waar je elkaar kunt ontmoeten en een leuke middag kunt beleven met je (klein)kind. Wat er die middag wordt gedaan bedenken we samen en heeft te maken met taal, leren, kunst en cultuur.

Stap voor stap werken aan je eigen doelen met Lift je Leven 
Heb jij ook van die doelen die je graag zou willen bereiken in je leven, maar waar je tot nu toe niet aan toe bent gekomen? Zou je graag je geldzaken meer op orde krijgen, gezonder willen leven, andere mensen ontmoeten, ontspanning en meer rust willen inbouwen in je leven? Dan is het Liftjeleven-programma misschien wel iets voor jou!
Tijdens het Liftjeleven-programma werk je stap voor stap aan je eigen doelen, hoe klein of groot die ook mogen zijn. Dit doe je in ongeveer 10 tot 15 bijeenkomsten in een groep onder begeleiding van een speciaal getrainde begeleider. Je wisselt tips en ervaringen uit met elkaar, ondersteunt elkaar en vormt een sociaal netwerk voor elkaar. Ook het bereikte resultaat vier je samen. Het programma draait vooral om het opnieuw vinden van positieve energie!

Deelnemen aan een spaarkring
Het is altijd fijn om wat spaargeld achter de hand te hebben voor onverwachtse uitgaven of leuke uitjes in de toekomst. Lukt het niet alleen en zou je het fijn vinden om het samen met anderen te doen? Wie weet dan is de Spaarkring dan iets voor jou!
Bij de Spaarkring kom je onder begeleiding om de zoveel tijd in een groep bij elkaar bij jou in de buurt. Jullie ondersteunen elkaar om geld opzij te zetten voor een bepaald doel, zoals onverwachte uitgaven of juist een leuk uitje of kado. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt sparen en waarvoor. Tijdens de bijeenkomsten bespreek je met elkaar hoe het sparen gaat en wissel je financiële tips uit. Naast dat je je spaardoelen bereikt, leer je nieuwe mensen kennen, krijg je zelfvertrouwen en een positief gevoel als het gaat over geld en de manier waarop je daarmee om kunt gaan.

Je kunt zelf deelnemen, maar ook als vrijwilliger een spaarkring begeleiden
In de    starttraining    voor    begeleiders    worden  de    achtergronden    van    spaarkringen besproken en wordt er geoefend met het houden van bijeenkomsten, wat werkt wel en wat werkt niet. De    rol    en    taken van    de    begeleider worden besproken en een   map    voor    deelnemers    en    de    handleiding    voor    begeleiders    uitgereikt. In januari vind er een training plaats waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn.  mail voor meer informatie naar: info@cash2grow.nl.

Meer informatie? Kom naar een informatiebijeenkomst!
Kom vrijblijvend naar de een informatiebijeenkomsten en laat je informeren over de mogelijkheden. Misschien is het wel iets voor jou!
Woensdag 17 november van 13.00 - 14.00 Spaarkring- informatiebijeenkomst in Wijkhuis Oost
Maandag 22 november van 10.00 - 11.30 Lift je Leven - Informatiebijeenkomst in Wijkhuis Oost
Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met Paula van Oeveren via oeveren@wotschiedam.nl of 06-10451061.