Schiedammer ben je samen
slide 1
slide 2
slide 3
slide 4
slide 5

Waarom WOT?

We beleven onze stad, onze wijk, onze straat op verschillende manieren. Schiedam is de plaats waar we wonen en vaak ook werken. Waar we thuis komen. Waar we stemmen bij de verkiezingen en rioolbelasting betalen. Waar we voor onze familie zorgen en klaarstaan voor de buurvrouw. De stad waar we uitgaan met vrienden en een kaartje leggen in het buurthuis. Waar we naar school gaan en samen sporten. Waar we naar onze kerk of moskee gaan. Of een gat in de dag slapen. Waar onze kinderen opgroeien en waar onze ouders voor ons zorgen. Waar we niet aan ons lot worden overgelaten. Al kunnen we ons in Schiedam ook eenzaam voelen. Zonder werk komen te zitten. In een te klein of te duur huis wonen. Moeite hebben met een verslaving of met de opvoeding van onze kinderen. En ons zorgen maken over onze bejaarde moeder of over de buurjongen die maar niet wil deugen.

Met een medewerker van het WijkOndersteuningsTeam, kortweg WOT, kunt u uw zorgen delen. Wat is uw vraag, wat wilt u oplossen? En ook: wat hebt u al gedaan, wat kunt u nog doen? Wat kunnen de mensen in uw omgeving doen? In het gesprek kan ook duidelijk worden dat u professionele hulp nodig hebt. Of uw bejaarde moeder, de buurjongen. 

In Nederland is die professionele zorg goed georganiseerd – en ook wel ingewikkeld. Uw WOT helpt u uw weg te vinden en houdt altijd een vinger aan de pols.

En waarom zijn er zes WOT’s in Schiedam? Om goede gesprekken te hebben moet je letterlijk in de buurt zijn. Om vervolgens te doen wat nodig is. Zolang het nodig is. Daarbij kijken we altijd wat u en uw familie, buren en vrienden zelf kunnen doen. Daarom zijn medewerkers van de WOT’s actief in hun wijk. We willen dat inwoners  elkaar (weer) leren kennen, dat ze zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen. En hoe ze het leven in hun straat en achter de voordeur samen leuker en beter kunnen maken. Want Schiedammer ben je samen.