MENU
 

Waarvoor naar WOT?

Ondersteuning in uw eigen wijk
U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt u informatie, advies of hulp bij uw familie, buren, vrienden of kennissen. Maar soms weten zij het ook niet of is een situatie te ingewikkeld. Dan kunt u naar het WOT in uw eigen wijk. Het WOT ondersteunt bij het verhelderen van uw vraag en kijkt samen met u naar mogelijkheden. U kunt bij het WOT terecht met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk.

Toegankelijk en voor iedereen
Het WOT is voor bewoners van 0 tot 100. Samen kijken we hoe we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden of bij welke organisatie, instantie of stichting u terecht kunt.

Meldpunt verplichte zorg (Wvggz)
Heeft u zorgen over iemand in uw omgeving. Een familielid, buurtgenoot of gewoon iemand die u regelmatig op straat ziet. Lijkt  er sprake te zijn van psychische stoornis, maar zo ernstig dat vrijwillige zorg niet meer mogelijk is, dan kunt u dat melden. U komt dan in contact met het Meldpunt verplichte zorg van de gemeente Schiedam. U kunt hier een melding doen over personen waarvan u denkt dat zij verplichte zorg nodig hebben.
Lees bij 'Hoe werkt WOT' hoe het verloopt nadat u een melding heeft gedaan.
U kunt u melding op verschillende manieren doen. Via deze link kunt u een mail sturen waarin u een beschrijving kunt geven van de situatie. Op deze manier krijgt de gemeente snel een beeld van de melding en de situatie van de betrokkene. Een tweede manier is om telefonisch te melden. Dat kunt u doen via het telefoonnummer 010 – 21 91 600. Dit nummer is van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar. De derde mogelijkheid is het melden in persoon. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken. U kunt dan zelf uw melding beschrijven tegenover een van onze medewerkers.
Let op: is er sprake van spoed? Daar is dit meldpunt expliciet niet voor bedoeld. Bij acute situaties dient u alarmnummer 112 te bellen. Het Meldpunt verplichte zorg is alleen voor situaties waarvan u denkt dat verplichte zorg nodig is voor een persoon. Voor vrijwillige zorg kunt u contact opnemen met WOT Schiedam. Heeft uw situatie meer betrekking op overlast of een burenruzie? Dan kunt u daarvoor een melding doen op de website van de Gemeente Schiedam.

(Alvast) zelf aan de slag
Hieronder staan een aantal vragen die vaker worden gesteld. Zo kunt u alvast zelf kijken welke mogelijkheden er in Schiedam zijn op het gebied van zorg en welzijn.

 
 
 • Ik red het niet om mijn huishouden op orde te houden, kan ik huishoudelijke hulp krijgen?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk WOT is een medewerker met kennis van de WMO die samen met u kan kijken of u voor hulp in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

  Voor meer informatie : https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/schoon+huis/default.aspx 

 • Waar kan ik terecht voor aanpassingen in mijn huis?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

  Voor meer informatie : https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/Aanpassingen+in+huis/default.aspx

  Let op: algemeen gebruikelijke voorzieningen, denk aan hendelkranen, handgrepen en toiletverhogers en douchestoel dient u zelf te aan te schaffen.

   

 • Ik kan mij door ziekte niet meer goed verplaatsen binnen- en buitenhuis

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt.U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met ROGplus via www.rogplus.nl/Client/Ondersteuning/Vervoer voor meer informatie kunt u kijken op: https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/Rolvoorziening/default.aspx

   

   

 • QR Code activeren

  U kunt uw QR code app op uw telefoon laten zetten en laten activeren bij de Bibliotheek. Ook kunt u hier de papieren versie samen aanvragen. U heeft wel een DIGID nodig.

  Adressen en tijden QR codes aanvragen

  • Elke dinsdag van 10.00 12.00  in Groenoord in de Nieuwe Harg
  • Elke werkdag van 10.00 tot 12.00 en elke  dinsdagavond van 17.30 tot 20.00  In de  grote Bibliotheek de Korenbeurs aan de Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
  • Dinsdag t/m Vrijdag van 12.00 tot 16.00 Theater aan de Schie op het Stadserf

   

   

   

   

 • Ik voel mij eenzaam en heb problemen om goed te functioneren bij de dagelijkse bezigheden

  Heeft u geen familie of kennis die u kan helpen? Een Wmo-consulent van ROGplus kijkt samen met u naar mogelijke ondersteuning op maat. Klik op de onderstaande link voor meer informatie :

  https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/meedoen+in+de+stad/default.aspx

   

 • CORONA ....maar ik heb boodschappen nodig of ik voel me eenzaam. Schiedamhelpt!

  Schiedamhelpt.nl

  We leven momenteel in een bijzondere wereld. De vergaande maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, hebben grote impact op mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een minder goede gezondheid ondervinden problemen.

  Maar waar deuren dichtgaan gaan andere juist weer open. Op deze pagina lees je alle acties en initiatieven (zover bij ons bekend) die jou kunnen helpen of waarbij je juist hulp kunt aanbieden.meer informatie

  Blijf alert op misbruik!

  Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie. Er verschijnen berichten in de media over mensen die langs de deur gaan en ouderen aanbieden om boodschappen te doen. Ze vragen de pinpas van de oudere én de pincode. Vervolgens wordt met de pinpas van deze mensen een groot bedrag van de rekening gehaald.  Geef nooit uw pincode!

  Tips om veilig te betalen zijn:

  betaal je boodschappen bij aflevering;

  contactloos betalen (is verhoogd naar €50,00, geen pincode nodig);

  een Tikkie laten overmaken door bv familielid;

  overboeking naar betreffende organisatie die je op dat moment helpt.

 • Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik besmet raak met het CORONAvirus?

 • Aanvragen Tegemoetkoming Eigen risico

  Deze tegemoetkoming is voor mensen die het eigen risico van de zorgverzekering helemaal verbruikt hebben. Vraag uw zorgverzekeraar om een overzicht.

  Klik hier om te kijken of u voldoet aan de voorwaarden en om de formulieren te downloaden.

   

   

   

 • Waar vind ik actuele informatie over het CORONAvirus?

  Het laatste nieuws over het Coronavirus is te vinden op de website van Gemeente Schiedam.

 • Fietsen? Het kan weer!

  Samen fietsen, het kan weer!

  Een groep vrijwilligers met passie voor duofietsen heeft het concept van Fietsmaatjes.nl opgezet in Schiedam. Vanaf 13 juli 2020 kunt u met ons fietsen!

  Heeft u een beperking of een tijdelijke blessure waardoor u niet meer zelfstandig kunt fietsen? Bent u op leeftijd waardoor u zich onzeker voelt op de fiets? Zou u graag samen met iemand willen fietsen?

  Houdt u van buiten zijn en kunt u goed fietsen en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten?

  Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Onze gasten kunnen niet meer zelfstandig fietsen; dankzij Fietsmaatjes kan dit weer! Samen hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten van hun eigen omgeving en zijn gezond in beweging.