MENU
 

WOT projecten

WOT Schiedam is continue in beweging. Er onstaan steeds nieuwe inzichten om de processen rondom zorg en welzijn voor de Schiedammers te verbeteren. Door ervaringen en intensieve samenwerking met lokale partijen op het gebied van onder meer onderwijs, wonen en schulden worden behoeftes in Schiedam beter zichtbaar. In de loop van de tijd zijn de WOT-teams daarom uitgebreid met specifieke specialisaties, zoals WMO (Rogplus), gezinsproblematiek (Gezinsspecialisten van Minters) en schuldhulpverlening (StroomOpWaarts). Door maatwerkoplossingen beogen we samen in Schiedam intensievere zorg te voorkomen. WOT Schiedam wordt hierin onder meer ondersteund door het Instituut voor Publieke Waarden.

Voor een aantal ingewikkelende processen heeft WOT Schiedam een intensievere samenwerking gezocht in de vorm van (pilot) projecten, zoals het voorkomen van huisuitzettingen van gezinnen en het voorkomen van uitval bij jongeren. Hieronder projecten en activiteiten die vanuit WOT Schiedam, in samenwerking met diverse partijen zijn ontwikkeld.

 

 
Spaarkring
Spaarkring

Je kunt zelf deelnemen, maar ook als vrijwilliger een spaarkring begeleiden

Het is altijd fijn om wat spaargeld achter de hand te hebben voor onverwachtse uitgaven of leuke uitjes in de toekomst. Lukt het niet alleen en zou je het fijn vinden om het samen met anderen te doen? Wie weet dan is de Spaarkring dan iets voor jou!

Lees verder
Lift je Leven
Lift je Leven

Stap voor stap werken aan je eigen doelen

Heb jij ook van die doelen die je graag zou willen bereiken in je leven, maar waar je tot nu toe niet aan toe bent gekomen? Zou je graag je geldzaken meer op orde krijgen, gezonder willen leven, andere mensen ontmoeten, ontspanning en meer rust willen inbouwen in je leven? Dan is het Liftjeleven-programma misschien wel iets voor jou!

Lees verder
SOVA trainingen
SOVA trainingen

Nieuwe SOVA training start in maart 2021

Vind uw kind het lastig om vrienden te maken? heeft uw kind last van pesten of plagen of vaak ruzie met andere kinderen? WOT Schiedam biedt een laagdrempelige training Sociale Vaardigheden aan voor uw kind. De SOVA groep is voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (9 - 11 / 12 jaar).

Lees verder
Aanpak Voorkomen Huisuitzettingen
Aanpak Voorkomen Huisuitzettingen

Maatwerkmogelijkheid voor gezinnen die meewerken

Het is heel dramatisch als je, door wat voor omstandigheden dan ook,  je huur niet meer kunt betalen. Je dreigt dan met je kinderen op straat te komen te staan. Gemeente Schiedam wil dat graag voorkomen.

Lees verder