MENU
 


Terug naar Wot Projecten


Aanpak Voorkomen Huisuitzettingen

Het is heel dramatisch als je, door wat voor omstandigheden dan ook,  je huur niet meer kunt betalen. Je dreigt dan met je kinderen op straat te komen te staan. Gemeente Schiedam wil dat graag voorkomen.

Vanuit de Wijkondersteuningsteams is samenwerking gezocht met met Woonplus en Stroomopwaarts. In eerste instantie zijn we gestart met een pilotproject in Schiedam Noordrand en Groenoord. We wilden vooral onderzoeken wat er in een vroeg stadium gedaan kan worden om te voorkomen dat gezinnen uiteindelijk op het punt komen om uit huis gezet te worden. 
In het najaar van 2017 is besloten die aanpak in heel Schiedam toe te passen en worden tientallen gezinnen uit Schiedam met minderjarige kinderen jongeren actief opgezocht. Ouders krijgen de mogelijkheid om, als ze meewerken, ondersteuning te krijgen op verschillende fronten. Zo werken we samen om huisuitzettingen te voorkomen.

Meer informatie en contact
Aanpak voorkomen huisuitzettingen is een samenwerking van WOT Schiedam met Stroomopwaarts en Woonplus. Voor meer informatie over de aanpak kunt u contact opnemen met Aleksandra Trobok, Manager Innovatie & Projecten, E-mail: trobok@wotschiedam.nl