MENU
 

Terug naar Nieuws


Kom ik in aanmerking voor de Voedselbank?

Heeft u te weinig inkomsten en te hoge vaste lasten  of misschien schulden waardoor het steeds moeilijker is om geld over te houden om eten te kopen.

U kunt langs komen bij uw  WOT zodat wij samen kunnen kijken of u misschien recht heeft op voorzieningen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of een vorm van bijzondere bijstand. Of kijken hoe we de vaste lasten kunnen verlagen. Mocht u vanwege te hoog inkomen niet in aanmerking komen voor deze voorzieningen dan kan het  zijn dat u door bijzondere omstandigheden zoals bijvoorbeeld schulden  of afbetalingsregelingen er niet genoeg geld over blijft  voor voedsel en u dus wel in aanmerking komt voor de Voedselbank.
Mocht u liever eerst zelf willen kijken of u in aanmerking komt dan kunt u hier zelf deze lijst invullen: 

Met aftrek van de vaste lasten op de lijst ( tv en mobiele telefoon maximaal 54 euro en zo zijn er meer uitzonderingen) moeten er minimaal de onderstaande bedragen overblijven voor voedsel.

De nieuwe normbedragen per maand per gezin zijn:
1 persoon = € 225
2 volwassenen = € 315
1 volwassene en 1 kind = € 315
1 volwassene en 2 kinderen = € 405
2 volwassenen en 2 kinderen = € 495
1 volwassene en 3 kinderen = € 495

Meer informatie:

U kunt voor een korte vraag binnenlopen op onze spreekuren. Voor de echte aanvraag maakt u een afspraak bij het WOT.

Een Voedselbank kunt u niet zelf aanvragen maar moet altijd via een WOT of andere vorm van Maatschappelijk Werk. Een aanvraag is maatwerk dus er moet altijd naar uw persoonlijke omstandigheden gekeken worden en ook hoe u weer zelfstandig in uw levensonderhoud kunt voorzien.
Op Woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 is er in WOT Groenoord een Voedselbankspreekuur voor de inwoners van de wijk Groenoord.
Alleen op afspraak.

Neem contact op met uw WOT in uw eigen wijk om te vragen om een afspraak bij uw WOT