MENU
 

Waarvoor naar WOT?

Ondersteuning in uw eigen wijk
U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt u informatie, advies of hulp bij uw familie, buren, vrienden of kennissen. Maar soms weten zij het ook niet of is een situatie te ingewikkeld. Dan kunt u naar het WOT in uw eigen wijk. Het WOT ondersteunt bij het verhelderen van uw vraag en kijkt samen met u naar mogelijkheden. U kunt bij het WOT terecht met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk.

Toegankelijk en voor iedereen
Het WOT is voor bewoners van 0 tot 100. Samen kijken we hoe we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden of bij welke organisatie, instantie of stichting u terecht kunt.

(Alvast) zelf aan de slag
Hieronder staan een aantal vragen die vaker worden gesteld. Zo kunt u alvast zelf kijken welke mogelijkheden er in Schiedam zijn op het gebied van zorg en welzijn.

 
 
 • Ik wil graag iets organiseren voor mijn straat / buurt / wijk, waar kan ik terecht?

  Bij de sociaal werkers van Dock Schiedam, bij de WOT medewerkers, bij de bewonersvereniging en bij de wijkregisseurs kunt u terecht voor informatie over het opzetten van een straatteam, het organiseren van buurtinitiatieven en eventuele wijkbudgetten / fondsen die daarvoor beschikbaar zijn. U kunt zelf in uw buurt activiteiten organiseren en daar een financiele bijdrage voor ontvangen als u met medewijkbewoners een Straatteam opricht. Voor speciale project in de wijk is het ook mogelijk om een eenmalige Wijksubsidie aan te vragen in de vorm van een Wijkbudget. 

   

 • Ik wil graag meepraten over ontwikkelingen in mijn wijk: waar kan ik terecht?

  Er worden regelmatig Wijkoverleggen georganiseerd in alle wijken van Schiedam. Deze worden voorgezeten door de wijkregisseurs en regelmatig zijn er vertegenwoordigers van gemeentelijke instanties aanwezig om zaken nader toe te lichten. U kunt zich aanmelden hievoor via Benvinda Morgenroodt en Mireille Laurentius van Secretariaat Wijkontwikkeling.nl via secretariaat.wo@schiedam.nl of T 0102191023. Meer informatie vindt u op https://www.schiedam.nl/zoeken?trefwoord=mijn+wijk

   

 • Wat is er te doen aan activiteiten en evenementen in mijn wijk?

  Regelmatig worden er leuke initiatieven gedeeld die in de verschillende wijken plaatsvinden via de Nieuwsbrief en de Facebookpagina WistJeDatinSchiedam. Je kunt ook kijken op de facebookpagina of website van de wijk waar je woont b.v. www.nieuwland-schiedam.nl of http://schiedam-groenoord.nl/groenoord-magazine/. Informatie over activiteiten en evenementen in uw wijk vind u via de lokale media. Ook staat er onderaan de pagina van uw WOT wat uw WOT organiseerd. U kunt ook even binnenlopen bij een huis van de wijk of kijken op de website van Dock via www.dock.nl/buurten/schiedam/

 • Ik wil me graag vrijwillig inzetten voor de wijk: waar kan ik terecht?

  Bij het WOT en wijkhuizen /- centra in je wijk vind u informatie van verschillende instanties en lokale initiatieven die graag met u samenwerken. www.dock.nl/buurten/schiedam/. U kunt zich ook aanmelden bij Steunpunt Vrijwilligers Schiedam,  DOCK, Seniorenwelzijn, Argos, Frankenland, Oproepcentrale

 • Waar kan ik de Nederlandse taal leren of oefenen met taal?

  Bij het DigiTaalhuis kun je informatie krijgen over taalactiviteiten en andere activiteiten die gericht zijn op het verkrijgen van basisvaardigheden, zoals omgaan met een computer of het invullen van belasting aangifte. Er zijn lesboeken, oefenprogramma’s, makkelijke boeken en een overzicht van lokale taalaanbieders. Klanten kunnen vanuit het DigiTaalhuis doorverwezen worden naar één van de deskundige partners voor verdere begeleiding. Ook vrijwilligers die klanten hierin begeleiden en coachen kunnen bij het DigiTaalhuis Schiedam terecht.

  Wil je meer weten over het DigiTaalhuis neem dan contact op via digitaalhuis@debibliotheekschiedam.nl.

  Het DigiTaalhuis is open:
  In de Korenbeurs Lange Haven 145  op woensdag 14.00 – 16.30 uur en op vrijdag 10.15 – 13.15 uur
  In de Stadswinkel, Stadserf 1 op donderdag 17.45 – 19.45 uur.