MENU
 

Waarvoor naar WOT?

Ondersteuning in uw eigen wijk
U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt u informatie, advies of hulp bij uw familie, buren, vrienden of kennissen. Maar soms weten zij het ook niet of is een situatie te ingewikkeld. Dan kunt u naar het WOT in uw eigen wijk. Het WOT ondersteunt bij het verhelderen van uw vraag en kijkt samen met u naar mogelijkheden. U kunt bij het WOT terecht met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk.

Toegankelijk en voor iedereen
Het WOT is voor bewoners van 0 tot 100. Samen kijken we hoe we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden of bij welke organisatie, instantie of stichting u terecht kunt.

(Alvast) zelf aan de slag
Hieronder staan een aantal vragen die vaker worden gesteld. Zo kunt u alvast zelf kijken welke mogelijkheden er in Schiedam zijn op het gebied van zorg en welzijn.

 
 
 • Ik red het niet om mijn huishouden op orde te houden, kan ik huishoudelijke hulp krijgen?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk WOT is een medewerker met kennis van de WMO die samen met u kan kijken of u voor hulp in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

 • Waar kan ik terecht voor aanpassingen in mijn huis?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken. Let op: algemeen gebruikelijke voorzieningen, denk aan hendel kranen, handgrepen en toiletverhogers, dient u zelf te realiseren.

 • Ik kan mij door ziekte niet meer goed verplaatsen binnen- en buitenhuis

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt.U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met ROGplus via www.rogplus.nl/Client/Ondersteuning/Vervoer

 • Ik voel mij eenzaam en heb problemen om goed te functioneren bij de dagelijkse bezigheden

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk WOT is een medewerker met kennis van de Wmo die samen met u kan kijken naar de mogelijkheden van een persoonsgebonden budget (pgb). De WMO medewerker neemt contact met u op voor afspraak. Er wordt dan ook gekeken welke aanbieder de hulp kan bieden. Dit kan een zorginstelling zijn, maar ook uw partner of een familielid (dit is goedkoper).  Er wordt dan beoordeeld of deze aanbieder van hulp geschikt is en de hoogte van de pgb wordt voor u vastgesteld.