MENU
 

Waarvoor naar WOT?

Ondersteuning in uw eigen wijk
U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt u informatie, advies of hulp bij uw familie, buren, vrienden of kennissen. Maar soms weten zij het ook niet of is een situatie te ingewikkeld. Dan kunt u naar het WOT in uw eigen wijk. Het WOT ondersteunt bij het verhelderen van uw vraag en kijkt samen met u naar mogelijkheden. U kunt bij het WOT terecht met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk.

Toegankelijk en voor iedereen
Het WOT is voor bewoners van 0 tot 100. Samen kijken we hoe we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden of bij welke organisatie, instantie of stichting u terecht kunt.

Meldpunt verplichte zorg (Wvggz)
Heeft u zorgen over iemand in uw omgeving. Een familielid, buurtgenoot of gewoon iemand die u regelmatig op straat ziet. Lijkt  er sprake te zijn van psychische stoornis, maar zo ernstig dat vrijwillige zorg niet meer mogelijk is, dan kunt u dat melden. U komt dan in contact met het Meldpunt verplichte zorg van de gemeente Schiedam. U kunt hier een melding doen over personen waarvan u denkt dat zij verplichte zorg nodig hebben.
Lees bij 'Hoe werkt WOT' hoe het verloopt nadat u een melding heeft gedaan.
U kunt u melding op verschillende manieren doen. Via deze link kunt u een mail sturen waarin u een beschrijving kunt geven van de situatie. Op deze manier krijgt de gemeente snel een beeld van de melding en de situatie van de betrokkene. Een tweede manier is om telefonisch te melden. Dat kunt u doen via het telefoonnummer 010 – 21 91 600. Dit nummer is van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar. De derde mogelijkheid is het melden in persoon. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken. U kunt dan zelf uw melding beschrijven tegenover een van onze medewerkers.
Let op: is er sprake van spoed? Daar is dit meldpunt expliciet niet voor bedoeld. Bij acute situaties dient u alarmnummer 112 te bellen. Het Meldpunt verplichte zorg is alleen voor situaties waarvan u denkt dat verplichte zorg nodig is voor een persoon. Voor vrijwillige zorg kunt u contact opnemen met WOT Schiedam. Heeft uw situatie meer betrekking op overlast of een burenruzie? Dan kunt u daarvoor een melding doen op de website van de Gemeente Schiedam.

(Alvast) zelf aan de slag
Hieronder staan een aantal vragen die vaker worden gesteld. Zo kunt u alvast zelf kijken welke mogelijkheden er in Schiedam zijn op het gebied van zorg en welzijn.

 
 
 • Ik red het niet om mijn huishouden op orde te houden, kan ik huishoudelijke hulp krijgen?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk WOT is een medewerker met kennis van de WMO die samen met u kan kijken of u voor hulp in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

  Voor meer informatie : https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/schoon+huis/default.aspx 

 • Waar kan ik terecht voor aanpassingen in mijn huis?

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt. Deze medewerker neemt contact met u op om een afspraak te maken.

  Voor meer informatie : https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/Aanpassingen+in+huis/default.aspx

  Let op: algemeen gebruikelijke voorzieningen, denk aan hendelkranen, handgrepen en toiletverhogers en douchestoel dient u zelf te realiseren.

   

 • Ik kan mij door ziekte niet meer goed verplaatsen binnen- en buitenhuis

  U kunt telefonisch contact opnemen met het WOT. In elk wijkteam is een medewerker van ROGplus die samen met u kan kijken voor welke aanvullende ondersteuning u in aanmerking komt.U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met ROGplus via www.rogplus.nl/Client/Ondersteuning/Vervoer voor meer informatie kunt u kijken op: https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/Rolvoorziening/default.aspx

   

   

 • Ik voel mij eenzaam en heb problemen om goed te functioneren bij de dagelijkse bezigheden

  Heeft u geen familie of kennis die u kan helpen? Een Wmo-consulent van ROGplus kijkt samen met u naar mogelijke ondersteuning op maat. Klik op de onderstaande link voor meer informatie :

  https://rogplus.nl/Client/ondersteuning/meedoen+in+de+stad/default.aspx

   

 • Aanvragen Tegemoetkoming Eigen risico

  Deze tegemoetkoming is voor mensen die het eigen risico van de zorgverzekering helemaal verbruikt hebben. Vraag uw zorgverzekeraar om een overzicht.

  Klik hier om te kijken of u voldoet aan de voorwaarden en om de formulieren te downloaden.