MENU
 

Waarvoor naar WOT?

U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En komt u er niet uit, dan zoekt u informatie, advies of hulp bij uw familie, buren, vrienden of kennissen. Maar soms weten zij het ook niet of is een situatie te ingewikkeld. Dan kunt u naar het WOT in uw eigen wijk. Het WOT ondersteunt bij het vinden van een oplossing. Bijvoorbeeld met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk. Het WOT is voor bewoners van 0 tot 100. Samen zoeken we naar een oplossing voor uw vraag.
Hieronder staan een aantal vragen die vaker worden gesteld. Zo kunt u alvast zelf aan de slag.

 
 
 • Wat moet ik doen om een woning te huren in Schiedam / hoe vraag ik een woonpas aan?

  Om een woning te kunnen huren in Schiedam moet u een woonpas aanvragen. Dit doet u via www.woonnetrijnmond.nl. De formulierenbrigade kan u helpen om u in te schrijven. Aanmelden voor WoonnetRijnmond vereist een vergoeding. Let op: U moet minimaal 18 jaar zijn, u heeft een inkomensverklaring nodig (alleen digitaal te verkrijgen via www.mijnoverheid.nl). Ook kunt u de belastingtelefoon bellen om deze aan te vragen.

 • Hoe krijg ik urgentie op een woning?

  Om een inschatting te maken of u in aanmerking komt voor urgentie , vult u het vragenformulier in op www.suwr.nl. SUWR voert de urgentietaak uit. Het aanvragen vereist een vergoeding.

   

 • Ik heb een huurachterstand / kan mijn huur niet (meer) op tijd betalen / hoe voorkom ik een huisuitzetting?

  Neem contact op met uw verhuurder. In het algemeen kunt u een betalingsregeling treffen. Mocht u hier niet uitkomen, dan kunt een afspraak maken bij het WOT. We kunnen dan samen met u kijken wat er mogelijk is. U kunt ook kijken op www.steunpunt-huisuitzetting.nl Als u huurt bij Woonplus kunt u contact opnemen met een medewerker van incasso op 010 2045100 bereikbaar tot 11.00. Huurt u bij Woonplus, dreigt er woninguitzetting en heeft u een gezin met jonge kinderen, dan komt u wellicht in aanmerking voor het Preventie woninguitzetting.

 • Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen

  Neem contact op met uw hypotheekverstrekker. Let op: Bij het WOT kunt u niet terecht voor woningen. We kunnen wel samen met u kijken wat er mogelijk is.

 • Dakloos: wat nu?

  Informatie nog niet beschikbaar.

 • Ik wil mijn huurtoeslag wijzigen of huurtoeslag aanvragen

  U kunt dit laten doen bij de formulierbrigade in de diverse WOT's op de speciale formulierenbrigade spreekuren. Kijkt  bij uw eigen WOT wanneer zij aanwezig zijn.

  Ook kunt u terecht bij Stroomopwaarts  op de Broersvest ook daar hebben zij ook spreekuren.

  U kunt ook op de website van de belastingdienst https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/  alvast een proefberekening maken zodat u zelf al kunt kijken of u in aanmerking komt.

  Klikt u hier om naar de proefberekening te gaan

 • Overlast in de buurt, waar kan ik terecht?

  Ervaart u overlast van uw buren? U kunt een melding doen bij je verhuurder. Als u huurt bij woonplus kunt u online een registratieformulier overlast invullen. Uiteraard kunt ook de wijkagent benaderen. Voor overlast in de buitenruimte, zoals vernieling, vervuiling of andere ongemakken, kunt u contact opnemen met de gemeente of de BuitenBeter-app installeren, waarmee u een foto kunt maken en dit rechtstreeks naar de gemeente kunt versturen.

   

 • Ik maak me zorgen over mijn buren, wat kan ik doen?

  Ik maak me zorgen over een buurtgenoot: Ga in gesprek met je buurtgenoot waar u zich zorgen over maakt. Vertel over uw zorgen en vraag een reactie. U kunt aanbieden om ergens te helpen of samen met de persoon hulp zoeken. U kunt bij het WOT terecht om samen te kijken wat er mogelijk is.

 • Wie kan me helpen met kleine klusjes in huis, zoals een schilderijtje ophangen?

  Via de website van servicepunt vrijwilligers Schiedam vind u adressen voor laagdrempelige hulp in uw buurt. www.vrijwilligersschiedam.nl/waar-kan-ik-terecht-met-mijn-hulpvraag/